Sikkerhedsinformation

Sikkerhedsinformation

Endelig meddelelse

For bekymrede forældre har vi udviklet en oplysningsvideo: 

 

Efter udgivelsen af resultaterne fra Stiftung Warentest den 22. Maj, hvor Britax Rømer DUALFIX blev bedømt som “tilfredsstillende” (4,5), er vi efter omfattende test nået frem til, at vi helt og holdent er uenige i denne bedømmelse. Baseret på en objektiv undersøgelse virker bedømmelsen og antallet af point uretsmæssige.

Ved at gennemgå informationerne i rapporten kan vi forstå at disse point blev tildelt på baggrund af et “utilstrækkelig” pointtal for selens forløb. Dette blev bedømt via en visuel iagttagelse, som påvirkede det samlede pointtal for sædets konstruktion.

Vores uenighed er baseret på talrige objektive test som blandt andet omfatter:

  • Lovmæssige test for at godkende sædet: Disse test er udført med den mindste forsøgsdukke (en P0), som bruges til at simulere en nyfødt i henhold til ECE regulativ R44 04.
  • Dynamiske test som simulerer et barn i vores sæde i en bil under frontal- og sidekollision udført af ADAC i Landsberg, Tyskland, i December 2013 ved at benytte deres testprotokol.
  • Talrige test af frontal kollision, inklusive ADAC simuleringer, hvor der blev anvendt en alternativ forsøgsdukke til at simulere en nyfødt i henhold til Warentest-protokol eller tilsvarende som blev anvendt i deres bedømmelse. Vi har anvendt den mest moderne forsøgsdukke, en Q0, for fuldt ud at kunne vurdere kritikken af vores seleinstallation til en nyfødt. Denne forsøgsdukke er udstyret med endnu flere sensorer end en P0 til måling af trykbelastninger, hvilket slet ikke indgår i Stiftung test.
  • Yderligere væltnings-statiske tests i henhold til ECE-regulativ R44 04 supplement 7 (som trådte i kraft i februar 2014) ved brug af en P0-forsøgsdukke som simulerede en nyfødt. Denne test simulerer forskydning/potentiel udslyngning af et nyfødt barn i et scenarie hvor bilen vælter. DUALFIX består denne objektive test og vi kan derfor ikke acceptere eller forstå Stiftung Warentests påstand om (baseret på en visuel bedømmelse og ikke på objektive testresultater eller data), at DUALFIX skulle have nogen problemer med selernes længde eller slaphed.

Baseret på de objektive iagttagelser fra de ovennævnte test, som vi har gennemført mange gange, har vi ikke konstateret nogen problemer, testresultater eller fakta, som retfærdiggør et pointtal på 4,5 for sædekonstruktionen og en samlet score på 4,5 for sikkerhed (”tilstrækkelig”).

Vi har inviteret eksperterne fra Stiftung Warentest til et omgående møde med henblik på at gennemgå de objektive testresultater og data.