Sikkerhedsinformation

Sikkerhedsinformation

Udskiftning af skulderpuderne til Britax Römer MAX-FIX

Det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest og den tyske forening for motorejere ADAC har i deres aktuelle test af autostole testet 16 forskellige autostole. I denne test opnåede Britx Römer MAX-FIX (Gruppe 0+/1; nyfødt til 18 kg) "gode" resultater i sikkerhed & håndtering/ergonomi, men de blev alligevel devalueret og stolen modtog den samlede karakter "mangelfuld", fordi der blev fundet skadelige stoffer, som muligvis er farlige.

Vurderingen med karakteren "mangelfuld" skyldes en forhøjet belastning af substanser, som muligvis er skadelige (PAK), og som blev fundet i skulderpuderne til MAX-FIX. Disse PAK-kemikalier er biprodukter, som opstår i fremstillingsprocesser af kunststoffer, og af forskellige officielle organer vurderes de som potentielt skadelige. Vi vil dog gerne endnu en gang gøre opmærksom på, at MAX-FIX er godkendt i henhold til lovmæssige krav (fx i henhold til REACH konformitet), og at disse substanser ikke er forbudt i nogen lovmæssige krav. Det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest tester ud over de lovmæssige krav og opdaterer deres testprotokol desuden løbende.

Vores interne testprotokol indeholder mere end 144 forskellige kemikalier og er baseret på EU-retningslinjer, aktuelle offentliggjorte og gældende standarder, erfaringer fra markedet og anbefalinger fra testlaboratorier. Vi opdaterer vores interne testprotokol fortløbende og kontrollere mange forskellige kilder for at garantere, at alle lovmæssige krav er opfyldt. Derfor vil vi også sørge for straks at tage hensyn til de PAK-substanser, som er blevet fundet af Stiftung Warentest.

Naturligvis tager vi ligesom du gør resultaterne fra dette meget respekterede og uafhængige testinstitut meget alvorligt. Derfor har vi omgående startet en proces og udviklet nye skulderpuder, som er komplet fri for skadelige stoffer og som ikke indeholder de substanser, som Stiftung Warentest har fremhævet som potentielt farlige. De nye skulderpuder er nu godkendt på ny sammen med MAX-FIX. Desuden er skulderpuderne undersøgt for kemikalier inklusive de nævnte PAK-kemikalier og fundet fri for skadestoffer. Den helt nye skulderpude er med en ny udformning nem at genkende.

Vi udskifter nu skulderpuderne på alle MAX-FIX-produkter på vores lager, samt på alle stole, som er på lager hos vores forhandlere. Derudover vil vi, hvis du allerede har købt en MAX-FIX, tilbyde dig en gratis udskiftning af skulderpuderne, sådan at du fortsat har en god følelse, når du bruger produktet, og sådan at din fulde tillid til produktet bliver genoprettet.

For at dette kan gennemføres så let som muligt for dig, tilbyder vi dig to alternativer for, hvordan du kan få de gratis erstatningsskulderpuder: gennem den enkle forhandler, hvor du har købt produktet eller gennem vores Britax Römer kundeservice.

Kontaktoplysningerne for vores kundeservice i Tyskland er:

Du modtager sammen med erstatningsskulderpuderne også en vejledning, som hjælper dig til nemt at udskifte skulderpuderne. Desuden har vi lavet en kort video, som også hjælper dig med udskiftningen. Du kan finde videoen under det følgende link:

Under følgende link kan du downloade vejledningen til udskiftningen igen:

MAX-FIX Udskiftning af skulderpuderne (PDF)

Hvis du først har købt din MAX-FIX for nylig og ikke er sikker på, om autostolen allerede er udstyret med de nye skulderpuder, kan du kontrollere dette med hjælp fra de følgende illustrationer:

gamle skulderpuderne nye skulderpuderne

Vi vil desuden gerne understrege, at Stiftung Warentest har givet MAX-FIX karakteren "god" i kategorien sikkerhed og håndtering/ergonomi. Autostolen blev derudover udmærket med PLUS Testen i Sverige dette er en test, som endda er baseret på endnu højere impulser og mere dynamiske krav end kravene fra Stiftung Warentest/ADAC-testen. Indtil videre er der kun ni autostole, som har bestået Plus Testen - MAX-FIX er en af disse.

Du kan derfor være sikker på, at dit barn er sikret og godt beskyttet, når det sidder i sin MAX-FIX.